Szüreti Regatta – Hegyi Dénes Emlékverseny 2023. október 7-8.

Alsóörs – Badacsony • Badacsony – Balatonföldvár

Programok a Szüreti Regatta idején

2022. szeptember 25.

A Szüreti Regatta Hegyi Dénes emlékverseny hétvégéjén számos program várja a Badacsonyba, valamint a térségbe látogat. A verseny partnere, a Vitorlázz Itthon készített programcsomagot a versenyen résztvevők hozzátartozóinak, akik nem szállnak vízre, vagy azon vitorlázóknak, akiknek a befutó után még marad idejük és energiájuk egy kis gasztronómiai vagy kulturális utazásra.

Őszi séta és holdfénytúra a Balaton édenkertjében

A badacsonytomaji Folly Arborétum csapata az október 8-án 11:00-tól és 14:00-tól induló túra során bemutatja az arborétum és a család történetének összefonódását, hogy lett az eredetileg szőlővel beültetett területből arborétum, négy generáción átívelve hogy lett a dédnagypapa hobbijából egy nemzetközileg elismert gyűjteményes kert,
A séta útvonala érinti az arborétum magját, az Öregarborétumot, ahol több, mint 100 éves fák is találhatók, az útvonal felkanyarodik a kilátóhoz és érinti az új ültetésű növényeket, új telepítéseket. A program teljes időtartama: 60-90 perc a séta indulási helyszíne: Folly Arborétum bejárata.

Esti programot is ajánl az Arborétum. Idén is megszervezik az elmúlt évek népszerű holdfénytúráit.

A túra kezdési időpontja: 10.08-án 19 óra.
A túra létszáma maximum 20 fő

További részletek itt.

Gasztrohegy Badacsonyban

A Szüreti Regatta hétvégéjén újra nekiindulhatunk, hogy meghódítsuk a gasztronómia csúcsait, együtt, Badacsonyban. Ezen a tematikus hétvége címe: Világok Konyhája – Utazás a Föld körül. A Gasztrotúra keretében érdemes körbejárni a hegyet, kóstolni több helyen, ugyanis a Gasztrohegy fogások kóstoló adagok, hogy mindig legyen miért tovább indulni! Belépő nincs, mindenhol a saját fogyasztásért kell fizetni!
További részletek az esemény oldalán.

„Ahol a múzsák laknak” – Szigliget

Füst Milán, Esterházy Péter, Nemes Nagy Ágnes vagy épp Karinthy Ferenc alakja is megelevenedik a Szigligeti Alkotóház történetét bemutató kiállításon, melyet a Szüreti Regatta hétvégéjén tekinthet meg utoljára a közönség.  

A kiállításon archív fotókból és azokhoz tartozó leírásokból rajzolódik ki a színes, izgalmas világ, amelyet az írók otthonaként tarthat magáénak a Szigligeti Alkotóház, láthatjuk például, amint Füst Milán egyik könyvén dolgozik, elolvashatjuk, mit mondott a házról Esterházy Péter, és hogyan mesélt Szigligetről Makk Károly. Megelevenedik Karinthy Ferenc vagy éppen Fekete István alakja, megtudhatjuk, milyen volt a fürdőélet a községben és milyen játékokkal múlatták az időt a művészek.

Szárazföldi túraajánlat Badacsony környékén 

A Vitorlázz Itthon korábban kizárólag a Szüreti Regatta „szárazföldi túrázóinak” állított össze egy ajánlatot, mely megmutatja a hegy nevezetességeit. Ennek leírása ide kattintva érhető el.