Szüreti Regatta – Hegyi Dénes Emlékverseny 2023. október 7-8.

Alsóörs – Badacsony • Badacsony – Balatonföldvár

Megtelt a Szüreti Regatta – két kikötő várja a versenyzőket

2021. szeptember 30.

Megtelt az elfogadott nevezések listája az idei Szüreti Regatta – Hegyi Dénes Emlékversenyre, életbe lépett a várólistás rendszer. Eszerint amennyiben egy listán lévő hajó visszalép, a várólistán lévő első hajó lép a helyére. Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a szervezők az első nap befutójának helyszíne, a Badacsonyi BAHART kikötő kapacitása miatt 160 egységet fogadnak a versenyen, ezek közül is néhányat az Ábrahámhegyi TVSK-ban, vagyis a Jégmadár Kikötőben tudnak elhelyezni.

Összesen 162 egység nevezését fogadták el a Szüreti Regatta – Hegyi Dénes Emlékverseny szervezői. (a lista itt érhető el) A rendezők a badacsonyi kikötő kapacitása miatt 160-ban limitálták az induló hajók számát.

A plusz két egység ugyanakkor nem a badacsonyi, valamint az ábrahámhegyi kikötőben áll majd, ezért nem volt akadálya a nevezésük elfogadásának.

A szervezők felhívják a figyelmet: a nagy érdeklődésre való tekintettel, azoknak a hajóknak, melyeknek saját helyük van Ábrahámhegyen vagy Badacsonyban, október 3-ig elfogadják jelentkezésüket. Ennek feltétele az érvényes nevezés és a nevezési díj átutalása a Túravitorlás Sportklub bankszámlájára: 11702036-20101990. (A közleményben kérik a hajó nevét, osztályát és vitorlaszámát feltüntetni.)

Egy verseny, két kikötő

A Badacsonyi BAHART kikötő kapacitása miatt egyes egységeket a szervezők az Ábrahámhegyi TVSK-ba, azaz a Jégmadár Kikötőbe tudnak elhelyezni. Az Ábrahámhegyre beosztott hajók kikötését Horváth Gábor a helyszínen segíti majd.

A beosztás szerint ebbe a marinába érkezőket „Szüreti Regatta Lounge” várja, ahol a frissítők mellett helyi borokat és pálinkákat kóstolhatnak. Az Ábrahámhegyen kikötőket 16:00-tól transzferbusz várja, mely a versenyzők igényeihez igazodva folyamatosan szállítja őket Badacsonyba, a vacsora illetve a korábbi versenyek eredményhirdetésének valamint a Szüreti Retro Party helyszínére. A transzferjárat a kikötőbe való visszatéréskor is a versenyzők rendelkezésére áll, egészen a Szüreti Retro Party végéig.

Amennyiben valamelyik egység hajója Ábrahámhegyen éjszakázik, a versenyzők azonban Badacsonyban foglaltak szállást, a buszjárat természetesen őket is a kért szálláshelyre szállítja. A szervezők továbbá közölték, amennyiben egyes egységeknek szállásra lenne szükségük Ábrahámhegyen készséggel segítenek.

Életbe lépett a várólistás rendszer

A hajókat a nevezési díj megfizetésének időpontja szerint állították sorrendbe a szervezők. A limit megteltét követően a többiek várólistára kerülnek. A várólistások egy elfogadott nevezéssel rendelkező egység visszalépése esetén lépnek előre. Ez érvényes azokra is, akik valamiért nem  tudják teljesíteni a feltételeket (pl. nem nevezik a szükséges létszámot).

Az elfogadott nevezések listája, kiegészítve a kikötői beosztással ide kattintva érhető el.