Szüreti Regatta – Hegyi Dénes Emlékverseny 2023. október 7-8.

Alsóörs – Badacsony • Badacsony – Balatonföldvár

Ma éjfélig lehet még nevezni!

2022. október 6.

Október 5-én éjfélkor lezárult a nevezés az idei Szüreti Regatta Hegyi Dénes Emlékversenyre. Közben már meg is jelent a regatta versenyutasítása.

Az Online hirdetőtábla adatai szerint 184 egység nevezett már az idei Szüreti Regatta Hegyi Dénes Emlékversenyre. Mivel 200 kikötőhely áll rendelkezésre, további 16 hely még kiadó, a rendezők meghosszabbították a nevezési határidőt csütörtök éjfélig.

Időközben a 184 hajóra elkészült a kikötői beosztás is, amely itt található.

A kétnapos eseményen Alsóörs-Badacsony-Balatonföldvár távon vitorláznak majd a hajók, és szombat este vacsorával, a tavalyi verseny díjkiosztójával várják a résztvevőket.  Kikötni Badacsonyban, Ábrahámhegyen és Révfülöpön lehet, így már 200 hajót tudnak fogadni a szervezők.  

A Regatta első futama október 8-án szombaton 9 órakor rajtol Alsóörsről. Az egytestű hajók a Tihanyi-szoroson és a révfülöpi átfutó kapun keresztül vitorláznak a badacsonyi célig, majd a második napon Badacsony-Balatonföldvár lesz az útvonal.  Az első túrafutam limitideje egytestűeknek 18:00. 

A második túrafutam rajtja október 9. vasárnap 10:00-kor dördül el Badacsonynál, a cél Balatonföldvár, a limitidő 16:00-kor jár majd le. 

Megjelent az idei Szüreti Regatta Hegyi Dénes Emlékverseny Versenyutasítása is, ami ide kattintva érhető el.