Szüreti Regatta – Hegyi Dénes Emlékverseny 2023. október 7-8.

Alsóörs – Badacsony • Badacsony – Balatonföldvár

Több különdíjat is kiosztanak a Szüreti Regattán

2022. október 5.

A hagyományoknak megfelelően a Szüreti Regatta Hegyi Dénes Emlékverseny első estéjén tartják meg a szervezők Badacsonyban a tavalyi őszi regatta ünnepélyes díjátadóját. Emellett az idei verseny szombati futamán résztvevők közül is többek vehetnek majd át különdíjakat. Egyebek mellett kiosztják a verseny alapítója előtt tisztelgő Hegyi Dénes Emlékdíjakat is.

A Szüreti Regatták elmaradhatatlan hagyománya, hogy a verseny első napjának estéjén, a közös vacsorát követően adják át az előző esztendő regattáján osztályukban, vagy értékelési csoportjukban szereplő legjobbaknak járó díjakat. 

Mindemellett az idei esztendőben is számos különdíj talál majd gazdára. A Hegyi Márton által alapított Hegyi Dénes Emlékdíjakat a Regina hajóosztályban legjobban teljesítő 1-6 helyezett kapja majd meg, az első nap futamának eredménye alapján. A díjat a verseny alapítójának fia, Hegyi Márton adja majd át. 

Külön ajándékot ajánlott fel a Vitorlázz Itthon turisztikai rendszert működtető Magyar Vitorlás Akadémia. Két kategóriában ismeri el a túraversenyzők teljesítményét, jutalmazza azt az egységet, mely a legkitartóbb túraversenyző-csapatnak bizonyul az első napon, vagyis utolsóként ér célba limitidőn belül, valamint a Szüreti Regattán induló legnépesebb hajóosztály szombati első befutóját. 

Hasonlóan a Pünkösdi Regattához, a Galco Hajókötél a Szüreti Regattán is Galco Különdíjat ajánlott fel a legjobban navigáló első három hajónak. Természetesen a nyeremény hajókötél lesz.