Szüreti Regatta – Hegyi Dénes Emlékverseny 2023. október 7-8.

Alsóörs – Badacsony • Badacsony – Balatonföldvár

Száztíz felett az elfogadott nevezések száma a Szüreti Regattára

2022. október 3.

A Szüreti Regattát megelőző hétvégén meghaladta a 110-et az elfogadott nevezések száma az idei Szüreti Regatta Hegyi Dénes Emlékversenyre. A jelenlegi időjárás előrejelzések szerint a verseny hétvégéjén kellemes őszi időre van kilátás, csapadék nélkül, húsz fok feletti napközbeni hőmérséklettel. A reggatára nevezni 2022. október 5. 24.00 óráig van lehetőség.

Egy héttel a verseny előtt már 110 feletti egység biztosan elrajtol a Szüreti Regatta Hegyi Dénes Emlékversenyen szombaton, az Alsóörs előtti vízterületről. 

A versenyre kizárólag online, az MVSZ VIHAR-rendszerében lehet nevezni, a nevezési határidő: 2022. október 5. 24.00 óra. A nevezési díj megfizetésének módja: kizárólag átutalással, a Túravitorlás Sportklub bankszámlájára: 11702036-20101990 (Bank: OTP). A közleményben kérik a hajó nevét, osztályát és vitorlaszámát feltüntetni. Számlaigényt a vevő neve, címe, adószáma és a kapcsolódó hajó(k) megjelölésével kérik a tvsk@tvsk.hu e-mail címre megküldeni.

Az idei esztendőben három kikötő is fogadja a Szüreti Regatta mezőnyét. A rendezvény központja a badacsonyi BAHART, de emellett az ábrahámhegyi TVSK Jégmadár Kikötő, valamint a Mathias Corvinus Collegium által üzemeltetett révfülöpi Cholnoky Jenő Gyermek- és Ifjúsági Kikötő és Diáktábor marinája is biztosít vendéghelyeket a versenyzőknek.

A rendezők 200 egység nevezését fogadják a versenyen. 

Kilátások a Szüreti Regattára

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenlegi előrejelzései szerint szombaton a pára-, köd, rétegfelhőzet feloszlása után fátyolfelhőkre számíthatunk, amely vastagodhat is. Csapadék nem valószínű. Néhol időnként megélénkülhet a déli, délkeleti szél. Hajnalban 5, 12, a délutáni órákban pedig 18, 23 fokot olvashatnak le a hőmérőkről.

Vasárnap változóan felhős időre van kilátás. Számottevő csapadék nem valószínű. Néhol időnként megélénkülhet a déli szél. A minimum-hőmérséklet 5 és 12, a maximum 18 és 23 fok között várható.