Szüreti Regatta – Hegyi Dénes Emlékverseny 2023. október 7-8.

Alsóörs – Badacsony • Badacsony – Balatonföldvár

Megjelentek az elfogadott nevezések az idei Szüreti Regattára

2021. szeptember 15.

Megkezdődött a nevezés a Szüreti Regatta – Hegyi Dénes Emlékversenyre! A rendezők a korlátozottan rendelkezésre álló kikötőhelyek miatt a versenyre 160 hajó nevezését fogadják el. Elfogadott nevezettnek akkor tekinthető egy egység, amint a nevezési díj megfizetésre került! A rendezők a nevezési díj megfizetésének időpontja szerint sorrendet állítanak, a 161. nevezéstől a hajók várólistára kerülnek. A várólistás hajók egy elfogadott nevezéssel rendelkező hajó visszalépése esetén lépnek előre.

2021-ben visszatér a hagyományos Szüreti Regatta a TVSK rendezésében. A verseny a szokásoknak megfelelően Alsóörsről, a TVSK előtti vízterületről rajtol majd október 9-én 9:00-kor.  A vitorlázók az első napon a Tihanyi-szoroson, a Révfülöpi átfutó kapun keresztül vitorláznak a badacsonyi célig. Az út hossza légvonalban kb. 23,7 tm (43,6 km).

Náray Vilmos a TVSK elnöke elmondta: a verseny időpontját azért változtatták október 9-10-re, hogy minél több hajót vendégül tudjanak látni a hagyományos regattán.

„A verseny a hagyományos útvonalon zajlik, rajt szombaton Alsóörs előtt, cél Badacsonynál. A visszaút vasárnap, cél Balatonföldvár. A szombati napon lesz egy átfutó kapu Révfülöpnél, itt lehet majd rövidíteni, illetve lehetőségünk van az átfutó eredménye alapján befutási sorrendet megállapítani, ha egy adott osztály első hajója nem fut be a limitidőn belül Badacsonynál.”

Hozzátette: a szervezők az első nap befutójának helyszínével, a badacsonyi BAHART kikötővel történt megállapodás alapján 160 hajót tudnak fogadni a versenyen.

A befutó hajókat vacsora várja a kikötőben felállított rendezvénysátorban, emellett az este folyamán sor kerül a TVSK korábbi nagy versenyeinek elmaradt díjkiosztójára, így jutalmazzák a 2019-es Szüreti Regatta, a tavalyi Őszi Pünkösdi Regatta, valamint az idei esztendőben rendezett Pünkösdi Regatta legeredményesebb egységeit.

A szervezők külön felhívták a figyelmet, hogy miután a badacsonyi BAHART kikötő elektromosáram-biztosítási kapacitása erősen korlátozott, ha az éjszaka hideg lesz, a kikötő nem fog tudni annyi áramot biztosítani, hogy minden hajón bekapcsolható legyen az elektromos fűtés. Ezért érdemes lehet már most szállást foglalni vagy felkészülni.

Másnap október 10-én vasárnap 10:00-kor rajtoltatják el a mezőnyt Badacsonyból a cél Balatonföldvár. Az útvonal hossza légvonalban kb. 15,9 tm (29,5 km).

Nevezés:

A versenyre kizárólag online, az MVSz VIHAR-rendszerében lehet nevezni 2021 október 1. éjfélig. nevezési díj megfizetésének módja: kizárólag átutalással, a Túravitorlás Sportklub bankszámlájára: 11702036-20101990 (Bank: OTP). A közleményben kérik a hajó nevét, osztályát és vitorlaszámát feltüntetni.

A Szüreti Regatta – Hegyi Dénes Emlékverseny versenykiírása ide kattintva érhető el:  VK-Szüreti Regatta-2021