Szüreti Regatta – Hegyi Dénes Emlékverseny 2023. október 7-8.

Alsóörs – Badacsony • Badacsony – Balatonföldvár

Fair Play a Szüreti Regatta szombati versenynapján

2021. október 10.

Az idei Szüreti Regatta – Hegyi Dénes Emlékverseny szombati díjkiosztója nem a forgatókönyv szerint kezdődött. A nap folyamán nyújtott mentési segítségért cserébe két egységnek is Fair Play-díjat adott át a TVSK elnöke.

Balesetet szenvedett és elsüllyedt egy hajó a Szüreti Regatta szombati versenynapján. A rendezőség több motoros egysége, kiegészülve a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának Ruppert mentőegységével azonnal a helyszínre sietett, és kimentette a vízbe esett vitorlázókat, akiket a VMSZ munkatársai a partra szállítottak. Személyi sérülés nem történt, a hajótest kiemelésére később kerül sor. 

A mentésben két versenyben lévő egység is aktívan részt vett, a balesetet észlelve azonnal lehúzták vitorláikat és a bajbakerültek segítésére siettek. A Semperger Szabolcs kormányozta Orca és Vajay Gyula vezette Hobby az esti díjátadón Fair Play díjban részesült, melyet Náray Vilmos a TVSK elnöke adott át. 

Bár sajnálatos baleset történt, ugyanakkor örömteli, és nagy büszkeséggel tölt el, hogy ezek az egységek azonnal sporttársaik segítségére siettek. A vitorlázás egy ilyen sport, ahol folyamatosan kell figyelnünk és vigyáznunk egymásra, hiszen egymásra számíthatunk a vízen.  

– fogalmazott Náray Vilmos. A TVSK elnöke a Magyar Vitorlás Szövetség elnökségi tagjaiként a sportági szakszövetség felé is Fair Play díjra jelöli a két hajó, az Orca és a Hobby vitorlázóit.